Ida Hilli

Chiafrön

imageChiafrön är rika på Omega 3, Omega 6, fiber, protein, kalcium och andra viktiga vitaminer.

Här har ni 10 anledningar till varför man ska äta chiafrön – varje dag. 

1. Perfekt att äta innan eller efter träning då det ger kroppen energi och uthållighet.

2. Innehåller en hög halt kostfiber vilket är bra för matsmältningen.

3. Dom är glutenfria.

4. Stärker hud, hår och naglar.

5. De innehåller fem gånger mer kalcium än mjölk och åtta gånger mer Omega 3 än lax.

6. De innehåller sju gånger mer C-vitamin än apelsiner.

7. De kan även ge dig ett starkt skelett, tack vare sitt höga kalciuminnehåll. En matsked chiafrön innehåller mer kalcium än en deciliter mjölk.

8. Om du allergisk mot ägg eller är vegan så kan chiafrön användas som en ersättare. Blanda chiafrön med vatten och låt stå tills det blir en gel och använd gelen i recept som kräver ägg.

9. Fröna binder vatten väldigt bra vilket hjälper oss att förbättra vätskebalansen. De kan absorbera upp till  tolv gånger sin egen vikt i vatten.

10. De är smaklösa och kan därför använda i nästan vad som helst. Gör brödet saftigare, smoothien nyttigare och gröten godare.

imageNi hittar just det här märket HÄR
Det finns även fler märken Chiafrön på bodystore.com

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats