Ida Hilli

Tankar kring ett till barn

Det här är en fråga som jag har fått tidigare men har glömt bort att svara på. Det är självklart en tanke som finns i huvudet och även något som andra undrar över. Ibland kan man få höra frågan ”när är det dags för ett till barn?” ”När ska My få ett syskon?”.

Lillan har nyss blivit 1år, vi har rätt fullt upp med att lägga fokus på henne. Det finns ingen anledning att stressa, att få ett till barn är inte heller en självklarhet. (Tycker det låter så dumt att säga ”få barn”, men man brukar väl säga så). Att bli gravid och kunna få barn är en gåva och ingenting man kan ta för givet. Jag är så nöjd över att få vara mamma åt My, det är absolut det bästa som har hänt mig.

På ett sätt känner jag mig nöjd som det är just nu, vi tre. Men jag vill absolut få fler barn framöver om det är möjligt. Nu har vi hunnit komma in i rutiner med lillan, vi får sova om nätterna, lillan börjar lära sig gå, hon äter mat med oss och hon fyllde dessutom 1år för en vecka sedan. Vår lilla tjej börjar bli stor. Att få ett till barn skulle innebära att allt börjar om igen, det känns som att vi nyss har gått igenom bebisstadiet. Men om det skulle ske så skulle jag bli överlycklig och jag skulle nog vara redo för det, att vara mamma är det bästa jag vet. 

Att bli gravid igen och få ett till barn skulle innebära att lillan blir Storasyster, vet dock inte om jag är redo för det. Hon är ju min lilla bebis ♡ Det känns som att hon skulle växa upp så snabbt helt plötsligt. 

Jag vill absolut att My ska få syskon i framtiden om det är möjligt. Jag själv har tre syskon och Ali har två syskon, syskon är det bästa som finns. Om jag fick önska så är det nog 1år bort, men man vet aldrig. Skulle det ske tidigare eller senare så är vi även redo för det, vi ser det som ett mirakel och ett till barn får komma när det väljer att komma till oss. Något jag däremot har tänkt på kring ett till barn och är lite rädd över är att älska ett till barn lika mycket som jag älskar My. Mitt hjärta svämmar över av kärlek till Mysan, jag hoppas att jag även kan få så starka känslor och band till ett till barn. Det är säkert inga problem när man väl är i det stadiet, men tanken skrämmer mig lite. 

Ni som har fler barn, hur stor åldersskillnad är det mellan dom? 🙂 Hur tänker ni kring fler barn?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats