Ida Hilli

1 MÅNAD IDAG

Kan knappt förstå att det redan har gått en månad sedan vi fick träffa vår älskade son för första gången. En månad sedan förlossningen.. Har vi verkligen haft dig här i en hel månad?

Det känns som att det var en vecka sedan vi låg på förlossningen och han äntligen föddes. Kan inte förstå vart tiden har tagit vägen. I den här farten kommer han snart sitta, krypa och gå… Nej nu får tiden sakta ner lite, bebistiden går alldeles för fort.

Så… Vad har hänt under en månad? Vi har börjat lära känna vår nya familjemedlem, försöker få vardagen att gå ihop med två små, hitta lite rutiner och bara njuta av livet. Ligger helt klart minus på sömnkontot, men vad gör det om hundra år. En vardag med två små som det är ungefär 1,5år emellan är inte alltid en dans på rosor. Men det är en utmaning att få allt att gå ihop. Jag ska skriva ett inlägg senare om skillnaden mellan ett och två barn samt saker som jag inte förväntat mig.

Lillebror som alltså blir en månad idag… Några har frågat hur stor han var när han föddes, tror inte jag skrivit det tidigare. Han var 51cm och vägde 3715g. Vet inte hur stor han är nu, vi ska till bvc på tisdag så återkommer då om hur han har vuxit. Men vi har gått upp till stl 56 på kläder, byxor i stl 50 fungerar men inget annat i den storleken. Måste redan börja rensa ur hans garderob sakta men säkert..

Den här månaden har vi mest suttit i soffan och ammat, känns helt klart som att det är vad vi gjort åtminstone 80% av tiden. Vår lilla kille ligger gärna vid bröstet större delen av dagen, både för att äta och snutta. Han har haft ett enormt sugbehov redan från dag 1 och nappen duger i princip bara korta stunder när vi ska åka bil eller vagn. Mellan mat- och mysstunderna byts det en hel del blöjor och kläder, det kräks en del efter måltiderna (någon som vill äta mer än vad som ryms i magen).

Han har inte sovit några längre stunder förutom en sväng under dagen då han kan sova 1-2h i sträck. Men nu börjar det äntligen vända och han sover lite längre fler gånger under dygnet, då hinner jag spendera mer tid med lillan och får även annat gjort. Är tacksam över att vi har Ali hemma, vet inte hur det hade gått annars. Hade nog löst det på något sätt men jag hade nog inte fått i mig mat eller knappt hunnit gå på toa, haha..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats