Ida Hilli

2 MÅNADER OCH TILLVÄXTFAS

Han och jag. Vi sitter som fastklistrade dygnet runt just nu (som om vi inte gjorde det tidigare…) Haha, lilleman. Han har redan sedan han föddes haft ett stort sugbehov och velat ha mycket närhet, men de senaste  två dagarna har han velat ligga och amma eller snutta vid bröstet hela tiden. Det var samma sak kring 3 veckor så jag gissar på att det är en ny tillväxtfas, han håller på att öka mjölkproduktionen för att växa ännu mer.

Tänk att den här lilla killen blev hela 2 månader i måndags, helt galet. Jag kommer ihåg förlossningen som om det vore en vecka sedan… Kom vi inte hem från BB nyss? Samtidigt känns det som att han funnits i våra liv och vår vardag hela tiden, vår familj är helt klart komplett. Han var den sista pusselbiten.

Vi har inte varit på någon 2 månaderskontroll än, ska dit på fredag. Det ska bli spännande att se hur stor han har blivit, med tanke på att han hade gått upp ca 1,5kg på en månad när vi var på första kontrollen på bvc. Förutom tillväxtfasen nu så är det skönt att han börjar bli en mer nöjd och tillfreds kille. Tidigare har han inte varit så nöjd när han är vaken, förutom om han ätit eller fått vara i famnen. Han börjar uppskatta babysittern mer och accepterar att sitta där lite då och då, babygymmet är dock ingen hit än. Det kan nog bero på att han inte riktigt gillar att ligga på rygg.

Blöjbytena har redan sedan start varit jobbiga, han skriker sig vanligtvis genom de flesta blöjbytena vilket blir en hel del gånger om dagen. Något annat som han inte heller gillar är att sitta i babyskyddet, det duger bara att åka bil om han är väldigt trött annars blir det en jobbig biltur. Vem vill sitta fastspänd lixom?

Något som däremot är roligt just nu är att börja härmas. Han räcker ut tungan och gapar när man själv gör det. Försöker prata lite och ler allt oftare, så underbart ♡ Är så kär i vår lilla kille, det ska bli så kul att se vad han kommer bli för en person när han växer upp. Kan redan nu garantera att han kommer ha en stark vilja som sin syster.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats