Ida Hilli

5 SAKER I VÅRT KÖK

Fem saker som alltid finns hemma hos oss i matväg.

1. Frukt och Grönt. Det här är något som måste finnas hemma då vi äter det dagligen. Nu när vi har börjat äta 80% vegetariskt så behövs alltid färska grönsaker i kylen.

2. Ägg. Det går åt väldigt mycket ägg i den här familjen, speciellt nu när lillan också har börjat äta det och gärna vill ha 2 kokta ägg till frukost (hon äter dock bara äggvitan). Man kan använda ägg till så mycket. Kokta, stekta, omelett, äggröra, pannkakor, baka…

3. Havredryck. Mjölkprodukter är något vi har uteslutit (förutom keso och ibland fil, men då väljer vi den laktosfria). Lillan dricker dessutom varm havredryck som ”välling” när hon ska sova för natten. Det används även i den dagliga frukost-smoothien.

4. Linser. Det här är något vi alltid har börjat ha hemma, både röda och gröna linser. Ett väldigt bra alternativ till att göra t.ex vegetarisk köttfärssås eller lasagne. Det gör rätterna matigare när man äter vegetariskt och favoriten är nog en het linssoppa.

5. Bröd. Jag är väldigt svag för bröd och vill alltid äta det till frukost. Något gott färskt bröd eller rostbröd. Inte det nyttigaste, men jag skulle ha väldigt svårt för att sluta äta bröd. Alla har något slags ”last”. Så mjukt bröd och även hårdbröd är något som alltid finns hemma.

En supergod sallad med Halloumi och sparris som vi åt till lunch för ett tag sedan

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats