Ida Hilli

5 saker jag inte tycker om (mat)

Jag är lite utav en allätare och äter det mesta, men det finns en del saker som jag inte alls tycker om..

Köpta köttbullar, sedan jag var yngre och fick en sån där hård ”körtel” i en köttbulle så har jag stenvägrat. Får kväljningar av att tänka på det, hemmagjorda ska det vara.

Gul lök. Vet inte varför men av någon anledning ogillar jag just gul lök. Jag har lärt mig att tycka om rödlök och använder det till matlagning och i sallad.

Grädde. Då menar jag grädde på tårta, bakelser osv. I mat går det hur bra som helst, men grädden på sötsaker brukar jag snällt skrapa bort. Undviker även mjukglass och ”glass i skål” då de ofta påminner om grädde. För mig är det isglass som gäller eller någon glass som har en skarp smak av något annat.

Mjölk. Jag har aldrig varit en mjölkdrickare, på skolan var det alltid vatten som gäller. Får ont i magen av det. Kanske för att jag inte är van eller för att jag omedvetet är laktosintolerant? Ali är likadan så vi har aldrig mjölk hemma, om det inte behövs till någon speciell matlagning eller så, men då köper vi främst kokosmjölk, mandelmjölk eller liknande.

Kaviar (på tub). Jag gillar havsmat och skaldjur, äter även rom. Men just Kaviar går inte alls hem.

Sen finns det säkert fler småsaker som jag undviker, men de fyra första är solklara saker som jag inte tycker om. Den sista kom jag på nu när jag skrev. Har ni någon mat som ni absolut inte tycker om?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats