Ida Hilli

ALLA DESSA BLÖJOR

Lite komiskt att lillan har typ de billigaste blöjorna och lillebror har de dyraste?

Varken Libero eller Pampers har fungerat för lillan sedan hon var bebis, hon blev alldeles röd och fick blöjeksem. Vi testade oss igenom en hel del blöjor och det slutade med att Ica Basic fungerade bäst.

Tycker att både pampers och libero newborn som vi fick hem i babyboxar luktar väldigt mycket. Fick prov på någon libero touch också och de var väldigt mjuka och har fungerat bra för lilleman. Alla barn är såklart olika och därmed passar olika blöjor.

Det är helt sjukt hur mycket blöjor det går åt och byts med två barn. I början var lillebror sanslös, kunde byta 4 bajsblöjor på typ en timme. Det går fortfarande åt väldigt många blöjor för honom, har inte räknat exakt men ett sånt här dubbelpaket går åt på mindre än en vecka. Lillan däremot har sina rutiner att göra nr 2 på fm och max 2ggr/dag, hon är däremot väldigt duktig på att dricka vatten så det blir fulla kissblöjor.

Men vi har nyligen börjat ta fram pottan och hon kissar där någon gång varje dag nu. Vi har haft den framme i hennes rum ett bra tag men hon har inte varit så intresserad. Nu har det gått över förväntan, hon får gå utan blöja nångång varje dag i bara shorts eller byxor och säger till när hon behöver kissa eller bajsa. Det har såklart blivit en del olyckor och blöta byxor, men många gånger säger hon till i tid. Hade aldrig trott att jag skulle bli så stolt över lite kiss i en potta, haha.

Igår var hon så duktig att hon lyckades både kissa och göra nr 2 i pottan. Duktiga tjej. Planen är att försöka göra henne blöjfri om dagarna under den här sommaren, vi får se hur det går. Hon får just nu en liten belöning när hon kissar eller bajsar i pottan, det har fungerat väldigt bra. Ska visa er i ett annat inlägg och dela med mig av våra tips.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats