Ida Hilli

BB-VÄSKAN

Nu är den äntligen packad och klar. Jag började skriva en lista med väskans innehåll för flera veckor sedan och efter vi kom hem från resan började jag packa den allt eftersom. Nu har jag bockat av i princip allt från listan och den känns redo ifall bebis skulle vilja komma tidigare.

Ska bara packa ner något mer plagg till mig själv och även om Ali vill ha något ombyte. Nu räknar jag inte med att vi kommer stanna kvar på bb speciellt länge efter förlossningen, men allt beror såklart på hur det går, vilken tid på dygnet bebis föds, om det finns plats för oss osv… Jag packade nog desto mer under förra graviditeten, men nu har jag insett att allt inte var nödvändigt att ta med sig. Vi bor dessutom väldigt nära och om vi skulle behöva stanna kvar och saknar något så kan Ali åka hem och hämta det.

Till Bebis:
3st pyjamas
1st body + byxa
2st tunna mössor
3par sockar
Overall, tossor, mössa, vantar – att åka hem i.
2 filtar
1 Snuttiskanin
Blöjor
Babyolja + tvättlappar + liten handduk
Babynest
Babyskydd i bilen

Har valt att ta fler pyjamas än body + byxa den här gången då det är så mycket smidigare. På bb använde vi inte speciellt mycket kläder utan låg mest hud mot hud och använde filtar. Men några plagg bör man såklart ta med, behöver dock inte överdriva. Ta bara med något plagg extra då man aldrig vet ifall det blir kräks, bajs eller något på kläderna.. Sist fick lillan på sig en tunn mössa direkt efter förlossningen så den blev såklart blodig och kladdig, tips att använda någon man inte är rädd om. Sedan kan det vara skönt för dom att ha någon tunn mössa inomhus, alla barn har inte så mycket hår ^^ Små sockar la vi även på händerna för att lillan inte skulle klösa sig själv.

Till mamma:
2st Amningsbh/sportbh (bekväm)
2st Amningslinnen/linnen
2st Sköna slappa byxor
3par Mammatrosor
Sockar + Tofflor
Borste + Hårsnodd
Duschgrejer, deo, hudkräm…
Salva till brösten, amningskupor, bindor…

Lypsyl

Tror att det här är allt jag packat… orkar inte gå och titta efter i väskan då lillan ligger och sover. Bekväma kläder är att rekommendera, en del vill säkert vara fin och klä upp sig efteråt men jag föredrog helt klart slappa sköna kläder som inte sitter åt. Tofflor kan vara skönt att ha på sig när man kanske ska gå och hämta mat eller något, kan vara kallt på golvet också. Skönt med egna duschprodukter för att känna sig fräsch när man duschar efter förlossningen. Hårsnodd för att få bort håret och lypsyl då många blir torra om läpparna, främst av lustgasen.

Utöver det här kommer säkert Ali ta med sig ett ombyte. Vi kommer även ta med mobil + laddare och ha ordnat en spotifylista för att spela musik under förlossningen. Sen såklart lite smått och gott att få i sig i magen innan bebis är född. Sist fick jag i mig mest vätska, så vi kör på blåbärssoppa, någon dricka, russin, banan, naturgodis… Sånt som är lätt att få i sig men ändå innehåller snabb energi. För energi behövs under förlossningen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats