Ida Hilli

Bröstpump?

Lillan är inne i en tillväxtperiod just nu och det känns som att hon äter i princip hela tiden, vilket är super bra. Men mamman blir lidande och har inte fått något ordentlig sömn på 3 veckor… Har nog som mest fått 3h sammanhängande sömn under de här veckorna. Hon vill äta med jämna mellanrum speciellt på natten när man själv vill sova. Vill inte ge henne ersättning utan fortsätta med bröstmjölk så länge allting fungerar som det ska och hon fortsätter öka i vikt, men jag vill samtidigt inte bli utbränd av att inte få ordentligt med sömn. Det är nog bara en liten period vi är inne i just nu, men idag införskaffade jag en bröstpump så att Ali ska kunna avlasta och mata ibland. Det känns som att det borde underlätta på alla sätt och vis. Har inte tänkt sluta amma och ge flaska hela tiden utan jag har tänkt använda det som avlastning ibland.

Bröstpump ska väl kunna öka mjölkproduktionen ifall det inte skulle finnas tillräckligt, man ser även hur mycket som går att pumpa ut – vilket gör det lätt att se ungefär hur mycket hon får i sig. Det blir avlastning för mig så att jag kanske får lite mer sömn någon dag samtidigt som det blir lite extra mysig pappa-bebistid. Just nu ser jag nog bara fördelar med att testa pumpen.

Någon som har några erfarenheter av att använda bröstpump? Bättre med manuell eller elektrisk? Hittade den här när jag var på apoteket tidigare idag, blev ett impulsköp men jag ska läsa vidare lite om den innan jag testar.

 

_20150718_161805_20150718_161741

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats