Ida Hilli

DAGENS TRÄNING

Idag stod ben på schemat och jag hade tur att lilleman lyckades somna. Han var vaken när vi kom till gymmet så jag började med att mata honom – och han somnade. Jag lyckades köra mitt effektiva benpass medan han sov, det kändes riktigt bra.

För att effektivisera träningen när lillen är med så kör jag superset på 3 övningar, jag kör dom direkt efter varann som en cirkelträning och vilar en kort stund efter jag kör de 3 övningarna. Det repeterar jag tre gånger om. När jag märkte att han fortsatte sova så körde jag några fler övningar efteråt.

Sidekicks (vet inte vad den heter men kommer kalla den för det här) – Squats med gummibandFrog walk? (Osäker på namn här också). Dom här 3 övningarna körde jag direkt efter varandra. Varje övning 12reps och 3set.

Höftlyft/Hip thrust med gummiband (körde en utvecklad variant som jag blev tipsad om här. Efter sista repetitionen trycker man knäna in och ut för att pumpa ur det sista – det tog som bara den i rumpan och låren). 15×3.

Kickbacks med gummiband. Den här övningen går att köra både stående, med hjälp av bänk och på golvet (donkey kicks). 20×3.

Det var dagens enkla och snabba pass. Väldigt effektivt. Att träna med barn innebär att det inte blir så mycket vila, dvs om man inte vill vara på gymmet i flera timmar. Man får vara effektiv mellan matpauser och blöjbyten.

Squats med gummiband. Aktivera rumpmusklerna och benen innan du börjar köra, tänk på vilka muskelgrupper det ska kännas i. Gummibandet kommer göra det desto jobbigare, se till att dina knän inte går in – orka hålla emot gummibandet.

Sidekicks” med gummiband (många kör nog den här övningen sittande i en maskin. Men det är mer skonsamt att träna med gummiband)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats