Ida Hilli

DIY VÅTSERVETTER

Att göra egna våtservetter är enklare än jag hade trott och något som alla borde göra till sina barn.

De allra flesta använder nog våtservetter för att torka sina barn i rumpan vid blöjbyten. Med eller utan parfym så är de nog lika hemska allihop. Har ni själva testat torka er med våtservetter? Inte alls bekvämt. Tänk då den stackars bebisrumpan som får utstå dom vid varje blöjbyte (vilket brukar bli en hel del varje dag).

Våtservetter är däremot grymt bra att städa med och ta bort smuts. Men vi har valt bort det till blöjbytena, har istället börjat göra egna våtservetter, då vet jag vad de innehåller.

Allt som behövs är en tät burk att förvara servetterna i, tvättlappar, kokosolja och vatten. Börja med att klippa tvättlapparna mitt itu, lägg ner de i burken, blanda 1-2msk kokosolja till ca 2dl vatten (man får prova sig fram). Häll ner vattenblandningen och stäng igen burken, sen har du färdiga våtservetter att använda. Riktigt bra då bebisen blir återfuktad av kokosolja samtidigt som det blir rent.

Vet att det kan vara smidigt att ha ett paket våtservetter i skötväskan, men det finns små förpackningar man kan lägga egna i – problemet löst. När jag var och tränade la jag lapparna i en liten matlåda, det finns lösningar för allt 🙂 Ett litet tips bara!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats