Ida Hilli

Exercise Tips #1

Tänkte börja posta lite tips på olika övningar som man kan köra både på gymmet men även hemma. Börjar dela med mig av en övning som vi körde häromdagen när vi hade ben på schemat, det är en slags variant av squats. Rätt ny för mig faktiskt, det var Ali som introducerade den för mig.

Du behöver endast en stepbräda/pall/stol eller vad du nu har tillgång till. Är man utomhus går det bra med en parkbänk, en stubbe eller vad man nu lyckas hitta. Ju lägre – desto jobbigare.

Det viktiga i den här övningen är inte att köra så snabbt som möjligt utan det ska vara kontrollerade rörelser. Du väljer själv om du börjar stående eller sittande. Jag tycker att det är lättare att börja övningen från sittande position för att hitta rätt ställning och känna efter hur långt från brädan/stolen du behöver placera fötterna för att hamna i rätt vinkel. Annars fungerar övningen som en squat förutom att det finns en ”stopp-punkt” när du kommer ner.

Tips: Se till att aktivera rumpmusklerna och håll dom spända under hela övningen. Se även till att du har din vikt jämnt balanserad över hela fotsulan samt att trycka fram höften när du kommer upp i stående.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats