Ida Hilli

Gravid – V.37

Bebis: Barnets totala längd är nu ca 47 cm och vid veckans slut väger det ca 2,97 kg. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten, inte ovanligt från vecka 37. Karaktären på fosterrörelserna ändras, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag.

Mamma: Nu börjar många kvinnor längta efter att föda. Det börjar bli rejält tungt och det är jobbigt att nattsömnen blir störd. Det är vanligt att känna förvärkar nu. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont. Spänningen och förväntningarna stiger ju närmare förlossningen du kommer. Börja packa väskan du ska ha med dig till förlossningen.

Egna tankar: Bebis fortsätter att ligga i sin favoritposition och har gjort det i flera veckor, bebis ligger på sin högra sida med huvudet nedåt, rumpan putande på ena sidan av magen och fötterna tryckta mot mina revben på andra sidan. Vi ska till barnmorskan igen på tisdag, får se om bebis har fixerat sig då eller om den fortfarande är rörlig. Förvärkarna och sammandragningarna kommer och går varje dag, ibland blir det bara spänt och ibland påminner det om mensvärk och smärtan sträcker sig ut mot ljumskarna och i ryggslutet/bäckenet. Dom är hanterbara och försvinner efter ett tag när jag ligger ner och tar det lugnt och tänker på andningen. Förhoppningsvis är det inte allt för långt bort just nu. Skulle nog bli tokig om vi kommer gå över tiden, vilket jag är ytterst tveksam på.

Det jobbigaste just nu är all vätska i kroppen. Trodde att jag hade nått min gräns men det känns som att jag blir mer och mer vätskefylld och svullen. Det är från mina knän och nedåt + mina händer, värst är fötterna och fingrarna. Igår kväll kunde jag knappt stå upp pga att fötterna var så svullna och värkte.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats