Ida Hilli

GRAVIDLISTA

När blir du mamma?
Jag blev mamma första gången i Juni-15 till vår lilla prinsessa My. Jag blir tvåbarnsmamma i februari om bebisen inte väljer att komma tidigare/senare.

Var graviditeten planerad?
Den var inte planerad men vi visste att det kunde ske. Vi var överrens om att vi ville ha ett syskon till lillan och lät det ske när det ville. Trodde dock att det skulle ske lite senare.

När berättade du om graviditeten?
Ali fick veta samma dag när han kom hem från jobbet. Vi berättade för våra närmsta i familjen vid v12, kunde inte hålla oss längre + jag började få mage rätt tidigt.

Hur många barn vill du ha?
Vi är så nöjda med att snart ha två små mirakel, barn är inte en självklarhet. Vi är så tacksamma. Tror inte att det blir fler barn för oss, men man ska aldrig säga aldrig. Dock max 3 barn om jag får bestämma.

Tätt ihop eller långt isär?
Nu blev det rätt tätt ihop, det kommer vara ca 20månader mellan våra små. Tror det kommer vara tufft i början men det kommer vara så värt det. De kommer vara i princip jämn gamla och lär bli världens bästa vänner samtidigt som de är syskon ♡

Har du oroat dig mycket under graviditeten?
Nej det har jag inte, varken förra graviditeten eller den här. Tror inte det är bra för varken mig eller bebisen i magen. Känner inte att jag har något att oroa mig över, min kropp fixar det här.

Hur har graviditeten känts hittills?
Den har gått 10x snabbare än förra graviditeten, hinner inte alls med. Den känns även desto tyngre, men det beror nog på att jag inte har tid att vila och ladda upp på samma sätt som sist.

Gillar du att vara gravid?
Både ja och nej. Jag kom bara ihåg det positiva sedan förra gången, hade förträngt foglossningen m.m. Just nu känner jag mig faktiskt rätt less på att vara gravid. Det har varit intensivt med två så pass täta graviditeter. Men självklart är det mysigt också, upplever nog att jag uppskattade det mer första gången.

Ska ni ta reda på vilket kön det blir?
Ja, vi tittade. Vi är alldeles för nyfikna av oss. Vi tittade även med lillan, då fick vi höra 80% tjej.

Hur tänker du kring förlossning?
Jag tar allt som det kommer, samtidigt som jag tar med mig ett tydligt förlossningsbrev. Jag vill inte ha någon medicinsk smärtlindring, kör på lustgas som förra gången. Ingen idé att oroa sig eller stressa upp sig i onödan, med en lugn och positiv inställning går det mesta lättare. Hoppas allt går smidigt och att vi inte behöver stanna så länge på BB, vill hem till lillan.

Hur tänker du kring första bebistiden?
Jag är beredd på att det kommer vara ont om sömn och att det kanske kommer vara kaos, saker överallt och mycket nytt att ta igen. Men det ska bli så mysigt att se våra små tillsammans, känner mig redan nu som lyckligast i världen.

Har ni bestämt namnen sedan innan?
Ja vi har bestämt namn. Drömde om namnet här om dagen. Vi hade bestämt tilltalsnamn och ett mellannamn men ville även ha ett till mellannamn, lillan har också två stycken. Ett persiskt och ett till. Tror nästan att vi spikade det andra jag drömde om, haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats