Ida Hilli

Hallonbladste

Då har man börjat dricka hallonbladste. Många har säkert hört att det kan sätta igång förlossningen, men det är jag tveksam på. Om det skulle vara sant så är bebisen mer än välkommen. Men för att inte riskera en förtidig förlossning så rekommenderas det inte att dricka hallonbladste förrän vecka 35.

Enligt info som jag har läst så ska det hjälpa till att stärka och förbereda livmodern under graviditeten och inför förlossningen samt bidra till en snabbare läkning och mindre blödning efter förlossningen. Hallonbladsteet innehåller Oxytocin, ett hormon som frisätts naturligt i kroppen vid beröring. Det har en lugnande och avslappnande effekt på kroppen och motverkar stress.

Det ska kunna hjälpa till i produktionen för en riklig bröstmjölk, minska smärta under förlossning och efter födseln och kan även underlätta graviditetsillamående. Av det jag har läst så låter det väldigt positivt, hoppas på det bästa. Kan ju vara svårt att veta om det hjälper något eller om det kanske hade blivit så även utan teet, men det känns värt att testa. Ali köpte hem det här till mig igår och det blev två koppar under dagen, rekommendationen är nämligen 1-2 koppar per dag för att sedan öka mängden successivt. Någon som har några erfarenheter av Hallonbladste?

DSC_6164IMG_20150622_134918

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats