Ida Hilli

HALLONBLADSTE

Många gravida har nog hört talas om Hallonbladste och känner till dess effekter, men en del vet inte alls vad det är. Jag har börjat dricka det och drack det även under slutet av förra graviditeten så jag tänkte dela med mig med lite info till er preggos ♡

Hallonbladste rekommenderas att börja dricka från och med vecka 35. Det är för att inte riskera en ev tidig förlossning. Har hört talas om att det ska kunna sätta igång en förlossning men det är inte vad det är till för, finns inga säkra källor på det heller.

Hallonbladste ska på ett naturligt sätt hjälpa till att stärka och förbereda livmodern under graviditeten och inför förlossningen samt bidra till en snabbare läkning och mindre blödning efter förlossningen. Hallonbladsteet innehåller Oxytocin, ett hormon som frisätts naturligt i kroppen vid beröring. Det har en lugnande och avslappnande effekt på kroppen och motverkar stress.

Det ska kunna hjälpa till i produktionen för en riklig bröstmjölk, minska smärta under förlossning och efter födseln och kan även underlätta graviditetsillamående.

Sen kan det ju vara svårt att veta om det hjälper eller om det kanske hade blivit likadant även utan teet, men jag tror på det här och väljer att dricka det. Jag började dricka det även i v 35 med lillan och hon kom i och för sig 3 veckor tidigt, men det kanske hon hade gjort i vilket fall som helst. Förlossningen gick smidigt, jag hade varken ont efteråt och blödde knappt något. Så det var en självklarhet att dricka det även den här graviditeten.

Rekommendationen är 1-2 koppar per dag under den första veckan för att sedan öka mängden successivt. Det finns att köpa i de flesta hälsokostbutiker och även tebutiker. jag har köpt min i en tebutik så det är endast hallonblad och inga tillsatser som det kan vara i färdiga påsar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats