Ida Hilli

HIP THRUST

Det var längesen jag skrev träningsrelaterade inlägg, men nu börjar jag komma igång mer och har även ibland tid att fota övningarna (beror på hur nöjd lillen är).

Tänkte tipsa om en variant av höftlyft som jag körde igår, tycker den tar mycket mer. Höftlyft är en övning man kan börja med rätt tidigt efter en graviditet, det viktiga är att man gör den lugnt och kontrollerat.

Som ni kanske ser så har jag ett gummiband ovanför mina knän, det aktiverar rumpan ännu mer. Tycker dom här gummibandet är super, med dom kommer man långt i träningen – man behöver inte en massa vikter och maskiner.

Sätt gummibandet ovanför dina knän, ligg ner med benen uppdragna som på bilden, ungefär höftbrett isär med benen och se till att du inte svankar. Tryck upp din höft mot taket och när du kommer längst upp med höften – spänn skinkorna så tar det ännu mer. Sänk sedan rumpan och höften ner mot golvet kontrollerat och repetera. 3×12 började jag med men nu har jag utökat och kör 3×15 för att tillslut köra 3×20.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jennyhochjoline

    Den där kör jag fortfarande till och från ??? när vi gick på mammaträning körde vi även samma fast när man är allra längst upp med höften så drar man isär knäna tre gånger innan man går ner igen. Sjukt jobbigt med gummiband på då ?

stats