Ida Hilli

Kosttillskott?

Får en del frågor när det gäller kosttillskott, vad jag tycker om kosttillskott, vad jag använder mig av, hur/när man ska använda det osv… Så jag tänkte slänga in ett inlägg med mina tankar och åsikter kring detta. Personligen så tycker jag att det här med kosttillskott kan vara en riktig djungel, det är inte förrän nu på den senaste tiden som jag känner att börjar ha lite större koll. Det kan bero på att jag knappt använde några kosttillskott tidigare. Vill poängtera att jag inte tycker att man ska byta ut sin vanliga kost eller några mål om dagen med kosttillskott, utan istället använda det som ett komplement i din kost.

T.ex en proteinbar mellan dina måltider om du är hungrig eller behöver lite snabb extraenergi. Ta en proteinshake direkt efter träningspasset, det är viktigt att få i sig någonting inom 10-15minuter efter ditt pass för att musklerna ska få börja återhämta sig och inte börja brytas ner. Ät sedan vanlig middag när du kommer hem, det kan ibland ta tid att ta sig hem från träningen och man kanske måste ställa sig och laga maten först… Då är det bra att du åtminstone har fått i dig någonting i magen. Aminosyror/PWO/Celsius är perfekt innan ett träningspass för att få extra energi. Jag tränar ofta efter jobbet, precis när jag brukar börja känna mig trött och helst kanske skulle vilja slappa i soffan. Då tar jag antingen en Celsius eller blandar en shaker med pwo och dricker det ca 30-40minuter före träningen, då är jag pigg och laddad inför passet. Något jag har märkt är att man även orkar mycket mer och man får ofta väldigt bra pump på passen. Ibland (när jag kommer ihåg) tar jag även med mig Aminosyror som jag dricker under passet, det är främst för att musklerna återhämtar sig snabbare. Vitaminer/Mineraler och Omega 3 är någonting som jag nyligen har börjat med. Det är inte alltid man får i sig den mängd vitaminer man behöver genom den vanliga kosten, då är det ett bra komplement och en hjälp på traven. ZMA som innehåller zink, magnesium och B6 har jag endast testat 2ggr än så länge, dom ska i alla fall ge dig en förbättrad sömnkvalitet. Och sömnen/vilan är väldigt viktig när det kommer till träning, musklerna måste få återhämta sig och du behöver vara utvilad för att kunna prestera på topp. Jag har haft väldigt svårt att sova till och från och känner inte riktigt att jag hamnar i någon djupsömn.. Så jag hoppas att dom kommer fungera.

Så det jag brukar använda mig av är :
Proteinpulver – Direkt efter träning/När jag har bråttom och inte hinner få i mig ett ordentligt mellanmål/När jag fortfarande är hungrig.
Proteinbars – Direkt efter träning/När jag har bråttom och inte hinner få i mig ett ordentligt mellanmål/När jag fortfarande är hungrig.
Celsius – Dricker det oftast innan träning, men dricker även Celsius till vardags när jag behöver lite extra energi eller bara är sugen på en.

PWO – Har börjat dricka det 30-40min innan träning, för att få en extra energikick och bli uthålligare/orka mer under passet.
Aminosyror – Tar det ibland under passet, det ska öka prestationsförmågan samtidigt som det förkortar återhämtningstiden.
Omega 3, vitaminer och mineraler – Har börjat med det alldeles nyligen då jag är allmänt dålig på att få i mig den mängd vitaminer/mineraler jag behöver.

SAM_3930

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats