Ida Hilli

KVÄLLSRUTINER

Kommer ihåg när vi inte fick till några passande rutiner för lillan, hon ville oavsett inte somna förrän sent på kvällarna. Det var nog strax kring 1år som hon började få koll på rutinerna och allt började flyta på.

Sen har det såklart varit perioder då det gått sämre, små barn har olika faser de går igenom och då kan även sömnen påverkas. Men såhär ser det oftast ut för oss inför läggning.

•Vi äter middag kring kl17
•Lillan vill gärna bada på kvällen så det passar bra efter middagen då det kan bli lite kladdigt.
•Lagom till efter badet när vi har tagit på blöja, smörjt in henne och tagit på pyjamas så börjar Bolibompa. Vi låter det stå på men lillan vill egentligen bara se början när draken kommer och slutet med drakdansen är det bästa.
•Lillan äter kvällis antingen under Bolibompa eller efteråt. När hon säger ”Blå” vet man att hon vill ha yoghurt och blåbär. Annars blir det en macka och något enstaka fall gröt (ingen favorit hos henne).
•Vi avrundar kvällen i hennes rum, leker lite, varvar ner och läser någon bok. Efter ett tag brukar lillan självmant säga ”namnam” = dags för välling.
•Värmer välling och letar reda på hennes mjukisdjur pandan och stora nallen som hon somnar med. Går till vår säng och lillan dricker välling, jag byter blöja och sedan ligger vi där med nattlampa tills hon somnar. Tar vanligtvis max 20min.

Det är en otrolig lättnad när man får till något som fungerar. Hon brukar somna mellan 19-20 varje kväll, vaknar en gång på natten för att få en vällingflaska som hon somnar om till, sedan är det morgon kring kl07.

När jag skriver välling så är det varm Havredryck hon dricker. Vi valde att ta bort den ”vanliga” vällingen för några månader sedan när vi insåg vad den innehöll. Har även funderat på att göra egen välling men det verkar fungera bra med Havredryck för lillan.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats