Ida Hilli

Matvanor

Har knåpat ihop lite kort fakta om hur våra matvanor ser ut här hemma, vet att matfrågor har efterfrågats tidigare. Bara att fråga om det är något 🙂

– Det ultimata för mig är att äta 5-6mål om dagen, frukost, lunch, middag, kvällsmål och mellanmål under dagen

– Vi har börjat äta vegetariskt 2-4gånger i veckan

– Jag har alltid älskat mat och brukar få höra att jag äter lika mycket som en ’stor karl’

– Har bytt ut i princip alla mejeriprodukter mot mjölkfria alternativ

– Smoothie och mackor med keso + avokado eller ägg & bönor har blivit standard till frukost. Jag hinner dock äta en frukost med mackor innan det.

– Jag gillar fisk men har blivit dålig på att äta det då Ali inte tycker om det, måste skärpa mig. Försöker laga det 1 gång i veckan.

– Frukost är den bästa måltiden, skulle kunna äta frukost flera gånger om dagen. 

– Jag älskar bröd. Mackor med något gott pålägg och grönsaker är något jag skulle kunna äta flera gånger om dagen. Skulle aldrig sluta äta bröd.

– Vi äter i princip aldrig en riktig köttbit hemma. Det blir oftast kyckling eller köttfärs, den senaste månaden har vi inte ens ätit köttfärs utan köpte quornfärs sist

– Frukt och grönsaker är något som måste finnas hemma då det äts varje dag. Även lillan älskar frukt och vi har fruktstund varje dag.

– Vi köper kycklingkorv, både som stek- och grillkorv

– Har aldrig testat någon diet eller något liknande. Tror på att man kan äta vad man vill så länge man tränar, med måtta.

– Vi unnar oss också med jämna mellanrum, är vi sugen på något så äter vi det. Sällan just godis, men Ali gillar chips och jag gillar att baka.

– Föredrar dock oftast en stor frukttallrik eller grönsaker och dipp när det kommer till snacks

Igår blev det lunchcafé för mig och lillan tillsammans med min arbetskollega och hennes lilla dotter, lasagne stod på menyn. (Hade ätit brunch hemma typ 1timme innan ^^ – ägg, bönor, korv, bröd)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats