Ida Hilli

MJÖLKFRI FLEXITARIAN?

Igår blev det en vegetarisk pasta med bland annat sparris, salladslök, morötter och vitlök. Enkelt och gott.

Kommer inte ihåg sist jag lagade något med kött/korv/kyckling här hemma. Eller när jag ens åt det sist…Förrän nu idag då, blev bjudna på både köttbullar och korv till lunch och så blev det tacos till middag. Men fram tills idag så har vi nog varit utan kött, kyckling osv i säkert 2 veckor.

Vi har blivit riktigt duktiga på att äta vegetariskt här hemma, känner att vi har gått all in nu ett tag. Vi har dock ätit fisk emellanåt, så fisk eller helt vegetariskt. Det fungerar riktigt bra och jag har inget alls emot det. Det har gjort att jag fått använda fantasin mer i köket då jag inte varit så van att laga vegetariskt innan.

Man behöver inte bli vegetarian helt och hållet, men jag tror absolut att alla skulle må bättre av att äta mer vegetariskt, minska åtminstone på köttet. Testa äta vegetariskt minst två gånger i veckan. Skulle nog kalla oss flexitarianer, vi är inte vegetarianer men vi äter sällan kött och kyckling, vi äter dock fisk och ägg… Och vi äter mjölkfritt här hemma sedan ett bra tag tillbaka, det finns väldigt bra mjölkfria alternativ nu för tiden. Vi använder mycket havredryck, imat, yoghurt gjord på havre osv. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats