Ida Hilli

Sega nätter

De två senaste nätterna har inte varit någon höjdare. Allt kan ju inte vara frid och fröjd hela tiden med en liten bebis. Än så länge har vi inte några sovrutiner, det varierar från dag till dag men hon somnar aldrig innan kl00 när hon väl ska somna för natten. Hon sover mest på förmiddagarna, från att hon vaknar på morgonen så äter hon och somnar om 2-4gånger innan hon vill vakna till på riktigt. Hon ligger och sover just nu.

Men natten till lördagen somnade hon inte förrän kl04, Fyfan…jag var trött redan vid kl23. Hon sov dessutom bara 3h innan hon skulle upp och äta igen. Igår somnade hon vid kl02 för natten vilket händer rätt ofta, hon sov dock från kl21-22.30 innan. Lillan verkar ha svårt att komma till ro och somna ordentligt, hon ligger ofta och vrider på sig fram och tillbaka & när hon ska somna ligger hon och tittar runt på allting, en väldigt nyfiken dam. Igår vaknade hon till och skrek några gånger utan att öppna ögonen. Jag lyfte upp henne och lugnade ner henne, när jag trott att hon somnat och skulle lägga ner henne så vaknade hon likadant igen. Stackars liten, hon verkar dessutom ha varit tät i näsan i natt. Att sova verkar inte vara någon höjdare för henne.

Det känns som att många andra verkar ha hittat rätt bra sovrutiner, åtminstone av vad folk delar med sig på sociala medier. Att deras spädbarn kanske sover 22-06 och kliver upp 1gång per natt för att mata, i mina öron låter det nästan för bra. Hur har era barn sovit när de varit små? Lillan blir snart 3månader och är verkligen en nattuggla… Känns inte som att man kan styra så mycket över sömnen, här hemma är det hon som bestämmer när man får sova.

image

Älskade lilla hjärtat ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats