Ida Hilli

Think about it

Min kära vän Angie gjorde en uppdatering på facebook tidigare idag som väckte min uppmärksamhet:

– People are made to be loved and things are made to be used. The confusion in this world is that people are being used and things are being loved…….

I dagens läge är vi för självupptagna,för upptagen av egot å så fort vi är ensamma å inte är runt våra nära å kära,om inte även då, så sticker vi ner huvudet i mobilen. Men tycker det är dags att vakna upp från den världen. Nästa gång ni går själva, sitter själva testa att kolla upp på omgivningen,på världen som vi lever i. Njut av vad naturen,världen,människan och vad livet har att ge. Ta även vara på att verkligen umgås när ni umgås. Prata,skratta,grina tillsammans å öppna upp er å finns där för varandra.
Innan smartphones å iphones tiden va gjorde man då!? Jo vi pratade med varandra,vi umgicks, vi brydde oss mer om personers uppmärksamhet å närhet. Istället för händernas och ögonens uppmärksamhet och närhet till telefonen.

En simpel hälsning,ett leende, ett samtal i kön i väntan på att betala i kassan kan få dig/någon att le förändra din/någons dag till det bättre, eller förändra ditt eller en annans liv. Uppmanar alla till att våga lämna mobilen i fickan,väskan eller varför inte hemma när man går eller sitter själv. Vem vet du/ni kanske träffar en ny vän eller en livspartner som ni aldrig hade träffat annars. Samt lägg undan mobilen och ge varandras fulla uppmärksamhet när ni träffas och hitta på saker med vänner å familj.
Kolla på den här videon,ta lärdom av tanken och budskapet…..

Så, ta er en tankeställare.
I dagens samhälle tror/vet jag att många av oss är beroende av mobilen. Allt för ofta sitter vi och stirrar på mobilen istället för att se vad som händer runt omkring oss. Mobilen följer oftast med oss vart vi än går och vi håller på med den i princip så fort man inte har någonting att göra. Vill man hellre vara aktiv med mobilen än att vara social med dom man umgås med? Man finns alltid tillgänglig och är online på en massa olika sociala medier. Visst, det är bra att vara uppdaterad av sociala medier till en viss del, beroende på vad det är. Men tänk på hur mycket onödig tid man lägger ner på att se roliga klipp som delas överallt, statusuppdateringar, bilder, quotes och skvaller.

Lägg ner den här tiden på bättre saker, gör något som gynnar dig, träffa folk och håll dig istället uppdaterad om vettiga nyheter. Något som har en betydelse. Ta vara på tiden och verkligen umgås med dina vänner, familj osv… Som back in the days.

När vi var små satt vi inte direkt framför datorer, mobiler och tv-spel hela dagarna. Det var knappt så att man använde hemtelefonen, oftast cyklade man bara till sina vänner, knackade på dörren och frågade om man skulle hitta på något. Nu för tiden vet jag att många barn hellre sitter hemma och umgås med varandra via mobil, dator och skype än att träffas och hitta på något… Man umgicks på ett helt annat sätt förut. Det var helt enkelt bättre förr… Nu menar jag inte att man ska göra sig av med sina mobiler osv helt och hållet, men tänk på att inte slösa allt för mycket av er tid på materiella saker. Ta vara på de människor ni har runt omkring er, umgås med era vänner, se till att träffa er familj, upplev saker…

Fastnade vid det här klippet och även texten som Angie skrev. Det krävs inte mycket, bara en liten förändring kan göra stor skillnad. Ett ”God morgon” eller ett ”Hej” kan göra någon annans dag. Se det som ett ”wake up call”, glöm inte bort vad som egentligen är viktigt.

Jag inte bättre själv, vet att jag slösar alldeles för mycket onödig tid vid mobilen och att hålla sig uppdaterad på facebook, instagram och blogg. Men jag har fått mig ytterligare en tankeställare efter att ha läst det här och sett videon. Det är dags för en förändring. Ska lägga den här tiden på de jag verkligen bryr mig om, hitta på saker, uppleva saker och lägga min uppmärksamhet på de jag umgås med istället för att ha ögonen på mobilen. Ta er en funderare, kolla på den här videon och ta lärdom av budskapet.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats