Ida Hilli

Träna magen i vardagen

Att träna upp din styrka i magen och bålen är något som du enkelt kan göra i din vardag.

Det här är något som jag tänkte på tidigare idag när jag var ute och gick med lillan. Personligen så är jag väldigt dålig på att träna specifikt magen, den får oftast rätt bra träning i de flesta andra övningar man kör. Allt man behöver göra är att se till att aktivera musklerna.

Till exempel när du är ute och promenerar, tänk på att aktivera musklerna i magen genom att suga in naveln, det kommer få dina inte magmuskler att arbeta. Att stärka magen är något som jag önskar att jag gjort bättre efter graviditeten, det finns tydligen en omtalad app ”mammamage” som är bra för att komma igång igen och verkligen börja med att stärka de inre magmusklerna.

Jag har magmuskler, men jag tror att de behöver aktiveras oftare. Det är väldigt ofta jag känner mig svullen och på kvällen kan magen puta ut lite mer. Skulle inte förvåna mig om jag är känslig mot gluten, laktos eller liknande. Halva släkten (den finska sidan) är typ laktosintoleranta). Hur som helst, jag ska försöka tänka själv på att aktivera bålen även i vardagen. Perfekt när man går promenader, alla går ju nångång oavsett om det är till affären, till bilen eller en längre promenad. Ett litet tips.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats