Ida Hilli

VECKA 30

Igår gick vi in i ännu en ny graviditetsvecka, vecka 30.

Det är galet hur snabbt det går den här graviditeten, känner inte alls att jag hänger med. Helt plötsligt kommer vi ha en till liten här hemma. Börjar känna mig lite stressad med tanke på att lillan kom tidigt så kanske det är knappt 2månader kvar.

Känner att jag måste börja skriva ett  förlossningsbrev, kolla igenom vad vi behöver köpa innan dess, tvätta bebiskläder, skriva en lista på vad som ska packas ner i bb-väskan osv…

Samtidigt så känns det som att jag har en del att göra med lillan innan vi får en till. Måste sätta mig ner och skriva lite i hennes ”boken om mig”, just nu har jag bara skrivit ner saker i telefonen för att vid något tillfälle sätta mig med boken och skriva dit allt. Har även en fin ”minneslåda” som jag tänkt lägga hennes första bebiskläder, armbandet från BB m.m. Något som jag också har skjutit upp. När vi har två små lär det inte finnas lika mycket tid över, så jag har lite att ta tag i.

Tillbaka till graviditeten och den nya veckan. Jag har varit dålig på att läsa i appen om vad som händer med kroppen och hur bebisen växer upp magen. Jag har dock känt att det måste ha hänt en hel del den senaste tiden, bebisen känns helt plötsligt så stor när man känner sparkar. Sparkarna och rörelserna är inte speciellt mysiga längre, det börjar nog bli ont om plats där inne. Bebisen är tydligen ca 36cm lång och väger kring 1,5kg den här veckan.

Jag mår som tidigare, det går upp och ner med foglossningen. Jag har även börjat få en del sammandragningar när jag är för aktiv eller gör någon plötslig rörelse, men annars är allting bra. Hoppas att det stannar så med tanke på att vi snart ska resa.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats